Buurtpreventie kruidenbuurt voorbeeld voor de Grasbuurt Rotterdam

De kruidenbuurt in Rotterdam die het metrostation GrasKruid deelt en wordt gescheiden van de Grasbuurt door de Prins Alexanderlaan heeft al langere tijd een goed functionerend buurtpreventie team. In de Grasbuurt zijn we nog lang niet zover. Het hoofddoel hier is zeker nog dat we elkaar eerst beter moeten leren kennen. Daarnast heeft de grasbuurt een unieke structuur die het heel overzichtelijk maakt sociale controles uit te voeren vanuit een netwerk van huizen. Deze website en de diverse Social Media kanalen zoals nextdoor en de whatsapp groepen zijn een voorbeeld van de samenwerking in de buurt.. In de sectie buurtpreventie vind u meer informatie hierover. In de onderstaande video uit 2013 is te zien hoe het buurtpreventieteam van de Kruidenbuurt tot stand is gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.