P+R Station Alexander weer gratis vanaf 3 juli 2017

Rotterdam heeft  besloten om het betaald parkeren bij P+R af te schaffen. Vanaf 3 juli 2017 hoeft er bij Kralingse Zoom, Station Prins Alexander en Slinge niet langer 2 euro per dag te worden betaald.

Dat is een goe bericht voor met name de Grasbuurt en Kruidenbuurt waar sinds de inwerkingstelling van het betaald parkeren n de P+R meer druk is komen te staan op het parkeren in de buurt.

De maatregel is afgedwongen door coalitiepartij D66. Deze maatregel maakt het Rotterdamse stadsbestuur vandaag bekend bij de presentatie van de voorjaarsnota.

Tot ongenoegen van velen moesten automobilisten vanaf 1 januari 2015 2 euro betalen in een van de drie grootste P+R’s aan de rand van de stad. ,,Een noodzakelijk kwaad, waar we met veel plezier een streep doorheen zetten nu de gemeente financieel weer wat ruimer in het jasje zit”, zegt D66-fractievoorzitter Samuel Schampers.

Vanwege groot onderhoud is de Maastunnel vanaf 3 juli grotendeels afgesloten. ,,Door de P+R’s weer gratis te maken, hopen we te voorkomen dat de binnenstad dichtslibt”, zegt Schampers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.