Groene daken voor je uitbouw? Rotterdam betaalt mee tot 2020

Een uitbouw, een schuur of een bijgebouw voorzien van een groen dak? Het heeft vele voordelen en Rotterdam Betaald mee. Het fenomeen groen dak wordt in Scandinavie al veelvuldig toegepast.

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Zo is er ook in 2017 een aantrekkelijke subsidie voor huiseigenaren en heeft de stad inmiddels een aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak.

Groene daken geven Rotterdam een groener aanzien, vormen een buffer bij regenafvoer en zorgen voor een langere levensduur van een dak.

Een groen dak is bedekt met aarde en planten. Daardoor is uw dak extra beschermd en gaat het tot wel 2x langer mee. Onder een groen dak is het ’s zomers niet zo warm als onder een zwart dak. En op een groen dak is het met wat extra bomen en planten heerlijk loungen en lekker oogsten. Dat kan zelfs met energiewinst als u er ook nog zonnepanelen op plaatst.

Groene daken hebben nog meer voordelen. Ze vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Daarom geven we subsidie om het aanleggen van groene daken te stimuleren. Zeker in stenige gebieden als het centrum en oude stadswijken zijn groene daken nodig om droge voeten te houden. En natuurlijk zijn groene daken goed voor de natuur in de stad en met al dat groen wel zo mooi om op te kijken. Inmiddels ligt er in Rotterdam al 235.000m² groen dak.

Rotterdam betaalt mee

U kunt op platte daken, maar ook op licht hellende daken een groen dak aanleggen. Om de aanleg van groene daken te stimuleren, geeft de gemeente Rotterdam in 2017 en 2018 € 20,- subsidie per m² gerealiseerd groen dak. In 2019 en 2020 is de subsidie 15 euro per m². U legt al een groen dak aan vanaf € 55 per m², mits de dakconstructie hiervoor geschikt is. De subsidie loopt door tot eind 2020 of zoveel eerder als het geld op is.

Lees meer op: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/groene-daken/

Image result for groen dak uitbouwDaktuin element (kant en klaar)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.