Wijkleerbedrijf opent deuren in Rotterdam-Ommoord

Op maandag 19 juni hebben Albeda College, Stichting Humanitas en Calibris Advies hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Deze partijen gaan, samen met Pameijer en Buurtwerk/Dock, vanaf september WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord starten.

In het WijkLeerbedrijf bieden studenten van de opleiding Dienstverlening Zorg en Welzijn van het Albeda College informele hulp aan wijkbewoners van Ommoord die dat kunnen gebruiken. Informele hulp is bijvoorbeeld samen naar buiten gaan, (samen) boodschappen doen, een spelletje doen of een praatje maken. Maar ook samen koken, samen licht huishoudelijk werk doen of begeleiding naar een activiteit in de wijk, bijvoorbeeld naar het Huis van de Wijk. De student komt wekelijks bij de wijkbewoner op een vaste dag en tijdstip, schoolvakanties uitgezonderd. Aan de wijkbewoner vragen we iets terug te doen voor de student, bijvoorbeeld oefenen met rekenen of hulp bij het maken van huiswerk maar ook het vertellen over vroeger is voor de student interessant als hij later in de zorg met oudere mensen gaat werken.

Het Albeda College en Calibris Advies hebben met andere partners al vier WijkLeerbedrijven in Rotterdam; in Feijenoord, Delfshaven, Charlois en Noord. De WijkLeerbedrijven zijn een aantal jaren geleden samen met de gemeente Rotterdam opgezet. WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord is het vijfde WijkLeerbedrijf in Rotterdam. Met het WijkLeerbedrijf willen de partijen een bijdrage leveren aan de behoefte aan informele hulp in Ommoord. In Ommoord is de gemiddelde leeftijd van de wijkbewoners het hoogst in heel Rotterdam.

Voor meer informatie over het WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord of voor het aanvragen van informele hulp kunt u contact opnemen met de coördinator op telefoonnummer 06 – 41 17 24 73 of email: alexander-ommoord@wijkleerbedrijf.nl. De coördinator is nu al bereikbaar.

Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in het Huis van de Wijk in de Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150. U kunt ons hier ook vanaf september bezoeken.

 

Bron: De Havenloods

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.