Joost Eerdmans opent eerste van 11 Skaeve Huse op Rotterdam Airport

Om extreme woonoverlast tegen te gaan zijn in Rotterdam Skaeve Huse (Deens voor Vreemd huis) gebouwd. Deze bijzondere woonvorm is te vinden op een terrein aan de Soesterbergstraat, naast een bedrijventerrein tussen Overschie en Schiebroek (Rotterdam Airport).

De woningen zijn bedoeld voor vasthoudende woonoverlastgevers. Het is het uiterste middel, wanneer geen andere aanpak van een overlastgever helpt. Zo gaat Rotterdam ernstige woonoverlast tegen en kan de rust in straten en woonbuurten terugkeren. Begin juli 2017 arriveren de eerste bewoners op vrijwillige basis. Men krijgen support om zo snel als mogelijk weer terug te keren in een normale woning.

https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/skaeve-huse/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.