Overhandiging van schilderij van Robbert Eschbach in de Aar in Zevenkamp, wordt familie reünie.

Afgelopen woensdagmiddag 12 juli 2017 vond de overhandiging plaats van het, door de in 2016 overleden kunstschilder Robbert Eschbach gemaakte, schilderij “Aafje”. Marlène Balvert, manager Zorg en Behandeling van zorginstelling Aafje nam het op Vincent van Gogh gebaseerde kunstwerk in ontvangst.

Ze deed dat samen met haar collega Mark van Son, die met zijn unit Aafje Hulpthuis de schilder in zijn laatste jaren hebben verzorgd. Het schilderij is geschonken aan Aafje door de Vereniging Kunstkring Prins Alexander (KPA) waar Robbert Eschbach sinds 2011 lid van was. Peter Buisman, voorzitter van KPA, onthulde het kunstwerk aan de muur van de fysioruimte met een woord van dank aan Aafje en met een verhaal over de schilderkunst en het leerproces van Robbert Eschbach, die sinds zijn ziekte vanaf 2005 zichzelf leerde schilderen en dat allemaal deed met één hand, in het begin niet zijn beste hand. Gaandeweg werd zijn werk beter en beter en in zijn laatste levensjaren behaalde het zelfs een professioneel niveau.

KPA die een groot aantal schilderijen verkreeg uit de nalatenschap van Robbert Eschbach heeft een programma opgezet om de nagelaten schilderijen, tot vreugde van cliënten, op te hangen in verzorgingshuizen en instellingen. Het schilderij “Aafje” was echter zo bijzonder en kon maar op één plek een definitief thuis vinden. In het Woonzorgcentrum De Aarhof in Zevenkamp, onderdeel van Aafje.

De bijeenkomst werd vooral ook bijzonder door de aanwezigheid van familieleden van de overleden schilder. Zo waren er naast de twee zussen van de schilder er ook twee nichten van hem aanwezig. Zussen en nichten hadden elkaar in vijftig niet meer gesproken. Niet door ruzie, maar door gewoon praktische omstandigheden en woonafstanden. Daarmee kreeg de overhandiging van het schilderij een extra dimensie. Toen alle bobo’s allang waren vertrokken, bleef de familie van Eschbach nog lang napraten en ook genieten van de gastvrijheid van Aafje, die deze middag, uitstekend verzorgd, had georganiseerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.