Elke woensdag inloop spreekuur in ‘Het Keetje’ van Wallaard

Kom naar de keet! Elke woensdag KEET inspreekuur aan de Nw. Ommoordseweg (Blauw keetje van Wallaard)

Van 10 tot 11 uur heeft Stadsbeheer PA een inloopspreekuur.  De Gemeentelijke instantie zit niet verlegen om discussies rondom het ‘prutswerk’ project in de Grasbuurt en heeft de meest ongelukkige tijd gekozen voor bewoners met de hoop op zo weinig mogelijk bezoekers.

De grasbuurt is een wijk met ouderen maar ook 2-verdieners. Een typische wijk waar de Rotterdamse economie op draait. Deze mensen kunnen geen vrij nemen om ‘even’ naar het keetje te komen. Ook hier is het niet anders dan anders. Men gaat weer de discussie uit de weg gaan, men weet antwoorden op vragen niet (maar noteert ze wel) en mensen  worden weer weggestuurd met met halfbakken informatie of simpelweg een vorm van NEP nieuws! Alles om de bewoner weer zo snel mogelijk de keet uit te werken.

Ontkenning is een groot goed
In de eerste instantie worden alle probleemvragen over het nieuw aangelegde riool ontkent. Als een bewoner met feiten komt over incidenten aan het riool dan brand er ineens weer een lichtpuntje en weet men het toch wel.

Het is ook moeilijk te ontkennen als de persoon die het overkomen is voor je staat. De persoon die de antwoorden geeft aan gemeentezijde blijkt een ingehuurde directievoerder, geen gemeente dus. Deze persoon lijkt de enige die inhoudelijke kennis heeft van het project maar daarin vaak ook te ver gaat door antwoorden te geven op vragen die hij niet KAN beantwoorden en roept terstond maar wat. Ook hier zijn de antwoorden alles behalve consequent en krijgen we elke keer een ander verhaal te horen.

Alles behalve …
Ook over algemene informatie voorziening van bijvoorbeeld status project fietspad is men goed getraind vanuit de organisatie. Als gevraagd wordt om de huidige status zegt men: een besluit is al genomen. Als er dan vervolgens wordt gevraagd waar dat besluit dan te vinden is wordt er gezegd dat er nog geen besluit over is genomen. Men doet er alles aan om de bewoners weg te houden uit de keuken.

Er is geen rationele reden om bewoners met een kluitje het riet in te sturen. Er moet dus meer achter zitten en heel wat op het spel staan om de bewoners systematisch op het verkeerde been te zetten …

Aanwezige Programmamanager PA Shamir Ali vraagt een bewoner of hij aan het begin van het spreekuur gesprekken zat op de nemen met zijn telefoon. Een andere bewoonsters beantwoord de vraag meteen dat hij met haar aan het chatten was omdat ze later was. We kunnen in all rationaliteit niet verzinnen wat de reden voor deze opmerkelijke bevraging is anders dan: Zoals de waard is…

Afgelopen 11 december waren aanwezig:

  • Michelle Groeneweg: Communicatie Expert Gemeente Rotterdam
  • Shamir Ali: Programma manager Gemeente Rotterdam (Vervanging Henk Alkema)
  • Kees Goedegebuure: Directievoerder: Ingehuurd ZZP gemeente Rotterdam
  • Ron Blom: Toezichthouder: Ingehuurd ZZP Gemeente Rotterdam

Het volgende KEET inspreek uur is op 18 december 2019 van 10 uur tot 11 uur.


  • Wanneer: 18 december (en elke week behalve feestdagen)
  • Hoe laat: van 10 uur tot 11 uur
  • Locatie: Nw. Ommoordseweg in het ‘blauwe’ keetje van Wallaard
  • Voor wie: Voor iedereen!

Let op! Op 25 december is het kerst en organiseert de gemeente geen inloopochtend.
De week erna is het 1 januari en betiteld als een feestdag.

  • 8 Januari 2020 van 10 tot 11 is de eerstvolgende inloopkeet (als de tijd en datum niet veranderd zijn ondertussen)

Opmerking: Shamir Ali programma-manager van Stadsbeheer PA heeft tijdens de gebiedscommissie vergadering beloofd dat er voor het einde van het jaar uitsluitsel is over de datum van een bewonersavond.

Ook heeft Shamir Ali ‘terecht’ in een eerder gesprek aangegeven dat 1-richtingsverkeer in de Grasbuurt geen goed plan is. Het is een vorm van schijnveiligheid volgens hem waardoor mensen harder gaan rijden. Ook geeft hij aan dat de situatie niet te vergelijken is met die van de kruidenbuurt waar er bredere straten zijn en minder prive groen vanwege de kortere tuinen.

Vind je dat je onjuist bejegend bent als onderdeel van het artikel? We gaan graag met je in gesprek hierover. bigr@grasbuurtrotterdam.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.