Geen centraal Halloween in de Grasbuurt op Za. 30 oktober, wel Trick or Treat op Zo. 31 oktober.

Dit jaar heeft de grasbuurt via de Gebiedscommissie weer budget aangevraagd voor een centraal Halloween feest met griezelbos als cohesie verhogende activiteit echter heeft de gemeente de vergunning hiervoor op het laatste moment geweigerd. De laatste keer dat dit georganiseerd was was in 2019 (zie verslag 2019 op deze link).

Bewoners en Ambtenaren verrast door nieuw lokaal Rotterdams Corona beleid van 25 september 2021


1 dag na de goedkeuring op 25 september 2021 heeft de gemeente Rotterdam, verantwoordelijke Burgemeester Aboutaleb haar beleid aangepast en moeten ook buurt evenementen klein en groot net als restaurants voldoen aan controle van aanwezigen middels QR code en het omheinen van een evenement waar meerdere mensen aanwezig zijn.  Ook moet een betaalde vergunning aangevraagd worden in plaats van de reguliere gratis 0-meldingen in voorgaande jaren. De doorlooptijd van zo een betaalde vergunning zou ook nog eens minimaal 4 weken zijn. 

Omdat dit simpelweg niet haalbaar is op dit buurtniveau (en ook dus ook flink wat extra kosten met zich meebrengt en extra eisen zoals het maken en goed laten keuren van een veiligheidsplan) Heeft de Gemeente (Aboutaleb, Veiligheid) de Vergunning hiervoor dan ook geweigerd.

 

Trick or Treat kan doorgang vinden

Trick or Treat op Halloween, zondag 31 oktober 2021, oftewel de  snoephuizen, is decentraal vanuit de individuele bewoners op eigen grond en kan net als vorig jaar doorgang vinden. 

Een PDF postertje kan alvast gedownload worden. 

 

2 grotere Halloween bewonersinitiatieven op zaterdag 30 oktober in de wijk Prins Alexander.


Wil je toch Halloween vieren met een grote groep? In de buurt zijn 2 grotere Halloween feesten  respectievelijk in de wijk Prinsenland en Zevenkamp (Taka Tuka-land) Deze evenementen zijn omhekt en zijn alleen toegankelijk op vertoon van een geldige QR code (de zogenaamde Corona pas) 

TIP! Ok 30 oktober om 14.00 in de middag wordt ook de nieuwe Ommoordse  KIP! onthuld aan het Kikkerpad in Ommoord met een kinderkoor (Ingang Kinderboerderij). De Ommoordse kip is een kunstwerk initiatief van stichting de witte bollen. (Link)

 

Download de poster (PDF) voor trick or treat op 31 oktober 2021. Klik hier of klik op het onderstaande plaatje. . 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.