10x oplaadplekken in de Rotterdamse Grasbuurt voor je EV of PHEV

De Rotterdamse Grasbuurt goes green! Op het moment van schrijven, Februari 2022,  zijn er reeds 10 oplaadplekken op 5 lokaties aanwezig in de Rotterdamse Grasbuurt. elke EV box zoals ze worden genoemd kan 2 auto’s tegelijkertijd opladen.

Aan het kamgras staat nog een EV box gepland (nummer 11 en nummer 12 worden dat)  echter loopt de uitvoerder, Engie, op dit moment achter met het installeren van de palen.

Hoe werkt het? Om je Elektrische auto of je Plugin elektrisch voertuig, ook wel Plugin Hybride genoemd, op te laden heb je een soort token nodig. Deze kun je aanvragen bij bijvoorbeeld de ANWB emaar ook heel veel andere aanbieders. Ook het bekende Travelcard bied deze oplossing aan. Binnen paar dagen krijg je de “sleutel” toegestuurd. Periodiek krijg je de factuur thuisgezonden of wordt het automatisch afgeschreven van je rekening.

Hoe werkt het opladen? 
Voor deze laadpalen moet je je eigen stekker meenemen. Je plugt de auto in en houd vervolgens de “sleutel” voor het zwarte ronde vlak. Bij acceptatie gaat de LED ring eerst geel oplichten, dan groen en vervolgens als alles goed is gegaan spring deze op blauw. Helaas zijn veel LED ringen al kapot en is het een regenboog van kleuren geworden. Als je niet zeker weet of het goed is gegaan kun je in het display van je auto kijken of er ook echt geladen wordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.