REVIEW: Grasfest in de Grasbuurt 11 juni 2022

Een ideale dag voor een wijkfeest. Na meer dan 2 jaar binnen zitten tijdens de Covid-19 pandemie wilden bewoners van de Rotterdamse Grasbuurt meer Cohesie en de buren weer op de been krijgen en dat is gelukt!

Er was van alles aanwezig om te doen en te ervaren tijdens de eerste editie van het Grasfest in de Grasbuurt. Onder meer een popcorn machine en een suikerspin machine. Ook konden kinderen een echte Henna tattoo laten zetten. Ook werden er drankjes en hapjes uitgedeeld. Op meerdere plekken kon je selfies maken en er was een podium met DJ’s. Uiteraard was er voor de jongsten het springkasteel. Daarnaast waren er diverse sprekers die de aanwezigen animeerden en samen met de kinderen diverse liederen zongen. Ook kon er gedanst worden op het podium. De locatie was zorgvuldig gekozen door de aanwezigheid van de speeltuin en de schaduwwerking van het aanwezige groen.

Meerdere Selfie stands waren aanwezig om op de foto te gaan, alleen of samen met je vrienden of je ouders.

Het mooie weer bracht een hoger dan verwacht aantal mensen op de been.  De organisatie van bewoners waren hierop ingericht. In een grote kring kon men genieten van de diverse optredens.

Jong geleerd is oud gedaan. Jong en oud aan de knoppen tijdens deze DJ set van vader en dochter.

Safety First! Ook EHBO post aanwezig 

De organisatie was tot in de puntjes geregeld. Vanwege de hoge verwachte opkomst was er ook een EHBO post ingericht voor deze dag van EHBO Terbregge-Ommoord. Gelukkig hoefde hiervan niet veel gebruik te worden gemaakt en zijn er uiteindelijk maar 2 pleisters gezet.

Doel bereikt
Het eerste wijkfeest na de covid pandemie was dan ook een groot succes. Deze heeft het beoogde doel van de organiserende buren initiatiefnemers ruimschoots overtroffen. Ook hopen ze andere buurten te inspireren. De organisatoren willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan de totstandkoming van dit zeer geslaagde buurtfeest!

Hieronder nog een aantal losse foto’s

Met zijn allen op een groeps selfie

Een mega grote teddybeer flankeert het podium en is de mascotte van de eerste editie van het Grasfest!

In de rij voor overheerlijke versgemaakte suikerspin!

Na een lange pandemie weer contact met de buren.

De dag presentator (links)  in gesprek met buurtbewoners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.