Historie

De Grasbuurt, heet officieel Willekenscamp en is een buurt in de Gemeente Ommoord in Rotterdam. Alle straatnamen eindigen op ‘gras’ .

Link stadsarchief
http://gar.exonetvps.nl/straatnamen-overzicht/willekenscamp

Willekenscamp is vernoemd naar Lutgerus Willekens, een vroeger bestuurder van de Ommoordse Polder. (Stadsarchief Rotterdam)

Uit Ommoord wil je nooit meer weg.
Blokkendooswijk Ommoord werd gebouwd volgens dezelfde tekentafelprincipes als de Bijlmer in Amsterdam. Woningen de hoogte in, met veel groen en water. Maar in tegenstelling tot de Bijlmer groeide Ommoord uit tot een van de meest geliefde wijken van Rotterdam.

Als je vanuit het centrum van Rotterdam over de Hoofdweg naar Alexandrium rijdt, vlak voor het winkelcentrum linksaf slaat, vervolgens onder het viaduct doorgaat van eerst de treinverbinding Rotterdam-Utrecht en daarna de A20, dan kom je terecht in Senior City: de wijk Ommoord. Hier wonen, vergeleken met de rest van Rotterdam, relatief de meeste mensen in de leeftijd van 65+. De reden hiervoor is simpel: van de mensen die op jonge leeftijd in Ommoord gingen wonen, begin jaren zeventig, wonen er veel nog steeds in deze wijk, 45 jaar later. En dat in een wijk die bij aanvang vergeleken werd met leeftijdgenoot de Bijlmer in Amsterdam, die een heel andere koers volgde. Bron: versbeton